Biztonsági öv és ütközés szimulátor

A szerkezet egy csúszó pályára szerelt  biztonsági övvel és kormánnyal ellátott autóülés. A szerkezet kb. 20 km/h-s frontális ütközést szimulál. Az ülés a csúszó pálya végén hirtelen (blokkolva) áll meg. A becsapódás biztonsági öv használatával teljesen veszélytelen, de a résztvevő személy részére demonstrálja, hogy már alacsony sebességgel történő ütközésnél is használnia kell a biztonsági övét és hogy nem képes kitámasztással magát megtartani. A szerkezet nagy mértékben túltervezet és eredeti autóipari biztonsági berendezéssekkel van ellátva.

A szimulátor integrált része még egy autó vészhelyzeti biztonsági kalapács biztonsági övvágóval. A resztvevő kipróbálhatja, hogy valójában milyen egyszerű ezzel az eszközzel átvágni egy biztonsági övet.

Légszák szimulátor:

A biztonsági öv és ütközés szimulátorhoz igényelhető a légzsák modul. Az ütközés időpillanatába egy valódi légzsák nyílik el a résztvevő személy előtt, de attól biztonságos távolságban. Ezzel demonstrálva a légzsák elnyílásának hangi, optikai látványát és érzetét. Ezzel mentálisan felkészítve  a résztvevő személyt egy esetleges valódi ütközésre annak pszichés hatásaira. A szimulátor része még egy biztonsági öv vágó is amelyen a résztvevő élőben is kipróbálhatja egy biztonsági öv elvágását ezzel felkészülve az járműből történő menekülésre.

Motor szimulátor:

A motor szimulátor kis, közepes és nagymotor funkcióval rendelkezik. A motor szimulátor segítségével megtanítható a motorkerékpár helyes technikai kezelés, de ez mellet nagymértékben javítja a végtagok összehangolt mozgáskoordinációját és fejleszti az ügyességet. A szimulátor egy veszélyhelyzeti szimulátor, amely időközönként egy mesterséges veszélyhelyzetet teremtve készít fel és segít a veszélyhelyzetek megoldásában valódi kockázat nélkül. A készülék fejleszti az apró motorikus mozgást, a figyelmet és a koncentráló képességet. Továbbá a készülék elemzi a szabálykövető magatartást, amit egy eredménylapon megjelenít. Mindezt szórakoztatva és játszva teszi.

Autó szimulátor:

A szimulátor kifejezetten szórakoztató célú. Autózhat vagy versenyezhet országúti vagy versenypályákon a világ minden pontján szélsőséges időjárási viszonyok között. A szórakoztatás mellet fejleszti a mikró motorikus mozgást és a reflexeket és fejleszti a koncentráló képességet. Akár egy adott pályát folyamatosan ismételve játékosan fejleszti a monotonitástűrést.

Teherautó (GKI) szimulátor:

Az eszköz a közlekedési hatóság által jóváhagyott akkreditált teherautó szimulátor. Az árufuvarozásban részt vett teherautó sofőrök alap és továbbképzésében van elsődleges szerepe. A teherautó szimulátor segítségével kipróbálhatjuk reakció képességünket, hogy egy hirtelen fellépő akadály előtt milyen gyorsan tudunk megállni. Továbbá kipróbálhatjuk még hogy milyen élmény és nehézség egy teherautót vezetni. A három darab 3D-s TV segítségével egy igazi térhatású élményben lehet részünk.

A segway és annak „kistestvére”, a kormányoszloppal nem rendelkező minisegway, vagyis hoverboard:

Fejleszti az egyensúlyérzéket és az ügyességet. A folyamatos egyensúlyozás segíti a mélyizmok fejlődését, megerősödését. Előbbiből adódóan jobb lesz a tartás, kisebb eséllyel alakul ki később hát- és derékfájás a sok üléstől. Szórakoztató, koncentrációt igényel, a használó akár a szabad levegőn próbálgathatják az ügyességüket. Az eszközhöz biztosítunk védőfelszerelést (sisak, térd és könyökvédő, csuklóvédő).

Rodeo Bika:

Szórakoztató módon javítja az egyensúlyérzékelést a hirtelen és eltérő irányokba történő elmozdulás során. A gyakorlás közben mivel a testsúlyunkat jórészt a lábainkkal tartjuk meg rövid idő alatt felfedezhetünk olyan izomcsoportokat amiről eddig tudomásunk sem volt. Az eszköz kiválóan alkalmas versenyhelyzetek létrehozására ezzel a kitartást és az akaraterőt inspirálva.

A szemüvegekről:

KÖZEPES VAGY MAGAS VÉRALKOHOL SZINT SZIMULÁLÁSA:

 

Ezen a szemüvegek a bódult, illuminált állapotot szimulálják, beleértve az óvatosságot, a növekvő reakcióidőket, zavartságot, virtuális torzulásokat, a mélység és távolság megbecsülésének változását, a periférikus látás csökkenését, limitált ítélőképességet és döntési képességet, korlátozott mozgáskoordinációt. Természetesem a szemüveg hatása ugyanúgy mint az alkohol emberi szervezetre gyakorolt hatása sok tényezőtől függ. Tehát nem várhatjuk mindenkinél ugyanazt a reakciót. A zavart, bódult állapot szimulálása garantált.

ECSTASY / MOLLY / LSD HATÁSAIT SZIMULÁLÓ SZEMÜVEG:

 

A világon az egyik leggyakoribb drog probléma az Ectasy vagy más néven Molly terjedése. Hatásai többek között helytelen ítélet, elmosódott látás, zavaratság, színek torzult érzékelése, továbbá pulzus- és vérnyomás emelkedés. Az LSD betűszó jelentése Lysergic Acid Diethylamide (magyarul lizergsav-dietilamid), ami egy hallucinációt okozó anyag. A ’60-as ’70es évek Amerikájában nagyon népszerű drog volt és lassan elterjed az egész világon. Ez a szemüveg a hibás mélység érzékelés kombinálásával alkalmas az Ectasy/Molly és egy rosszul sikerült LSD ‘utazás’ szimulálására.

Ambu SAM újraélesztő baba:

Újraélesztés oktatására szolgáló torzó kijelzővel ellátott baba. Élethű légúti ellenállás, mellkas kitérés, és kilégzési hang érezhető a használat során. A kijelzőn mutatja a helyes és helytelen mellkasi kompressziót. Lehetővé teszi a BLS algoritmus elsajátítását, beleértve az automata defibrillátor használatát és az elektródák felhelyezését (csak oktató defibrillátorral). A higiénikus rendszernek köszönhetően lehetőség adódik a részt vevők saját arcrésszel és fejzsákkal való oktatására, így megszűnik a keresztfertőzés kockázata. Használata csak szakképzett oktatóval.

Saver One Trainer oktató defibrillátor:

Ambu SAM újraélesztő babához igényelhető Saver One Trainer oktató defibrillátor. A Saver One Trainer oktató defibrillátor magyar nyelven elmondja az újraélesztés pontos folyamatát és a készülék teljes körű használatát. A résztvevőnek lehetősége van valódi vészhelyzet nélkül stressz mentesen elsajátítani a defibrillátor helyes használatát. Ezzel segít a valódi vészhelyzetben használt újraélesztő készülék gyors és szakszerű használatát.

Porral oltó készülék:

A tűzoltás a gyakorlatban! Elméletben mindenki tud, már tűzet oltani de gyakorlatban? Például egy vízzel töltőt fémtálca, amely felületén benzin vagy gázolaj ég. A résztvevő így tapasztalhatja meg, milyen tüzet oltani szabadtéren, nagy hőhatás mellett, változó széliránynál. A hangsúly az oltómozdulatok, valamint a porral oltó használatának elsajátítása ellenőrzött körülmények között.

Kerékpár:

A kerékpárok unisex-ek így férfiak és nők is egyaránt használhatják. A kerékpárokat gyorsan és egyszerűen méretre lehet állítani.

Kúp bója, oszlopok:

Az egyéb eszközök használata mellé, pályák, akadályok építésekhez, területek kijelöléséhez lezárásához.

Rendezvény sátor:

Rendezvénysátor 3×6 méteres, sok eseménynek adhat otthont. A vázszerkezet rácsos rendszere biztosítja a gyors felállítást és összecsukást. Nagyon egyszerű, és akár két ember néhány perc alatt felállítja. A felállításhoz nincs szükség szerszámokra. A sátrat jól kell rögzíteni, és így akár kibírja a 30km/h szelet is.

ÁR TÁBLÁZAT:

ESZKÖZ NEVE: KIEGÉSZÍTŐK: 1 nap csak eszköz bérlés 1 nap eszköz személyzettel
Motoros szimulátor (8 óra) hosszabbító dob nincs 100 000 Ft
Személyautó szimulátor (8 óra) hosszabbító dob nincs 100 000 Ft
Teherautó szimulátor (GKI) (8 óra) hosszabbító dob nincs 150 000 Ft
Borulás szimulátor (8 óra) hosszabbító dob, könnyűpótkocsi nincs 300 000 Ft
Ütközés szimulátor (8 óra) könnyű pótkocsi nincs 200 000 Ft
Légzsák szimulátor (Ft/db) ütközési szimulátor nincs 3 000 Ft/db
Rodeó bika (8 óra) könnyű pótkocsi nincs 100 000 Ft
Ambu SAM újraélesztő baba (8 óra) (mentős oktatóval) 60 000 Ft 100 000 Ft
Saver One Trainer oktató defibrillátor (8 óra) (mentős oktatóval 60 000 Ft 100 000 Ft
Hoverbord (2 db) (8 óra) töltő, védő felszerelés 30 000 Ft/db 50 000 Ft/db
Drogos szemüveg (8 óra) speciális tisztító kendő 30 000 Ft 50 000 Ft
Súlyosan részeg szemüveg (8 óra) speciális tisztító kendő 30 000 Ft 50 000 Ft
Porral oltó (Ft/készülék) fémtálca nincs 6 000 Ft/készülék
Kúp bója(57db) oszlop(15db)(8 óra) kréta 700 Ft/db nincs
Kerékpár (2 db) (8 óra) nincs 30 000 Ft/db 50 000 Ft/db
Sátor (6 m x 3 m) (8 óra) oldalsó ponyva (2 db) 30 000 Ft nincs
Az árak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák!